maanantai 7. marraskuuta 2011

Nakkia



Yks päivä rupesin miettimään että mitä muuta kasviskeittoa voi tehä kun jotain soseutettua. Siis älytöntä ettei ollut aikaisemmin mieleen juolahtanut että niin, tofu/soijanakeista voi myös tehdä keittoa. Tuli kyllä hyvää, ja tätä oon tehnyt nyt vähän useamminkin. Oon käyttänyt pelkästään tuoreita kasviksia, mutta jos haluaa nopeuttaa tuota tekoprosessia niin kyllähän kaupan pakasteesta saa niitä keittovihanneksiakin. Ja muistakaa että keittojahan voi aina soveltaa, älkää hyvät ihmiset orjallisesti meitsin reseptejä noudattako, jos on aineita mistä ette tykkää tms. Mun mausteiden käyttö on kyllä ikävän paljon vähentynyt nyt ukon kanssa asumisen myötä, kun jos laittaa muuta kun suolaa ja pippuria niin kuuluu jo jotain soraääniä. Mutta tässänäinnii...




TOFUNAKKIKEITTO
n. 45 minuuttia

Muutama peruna
Muutama porkkana
Pala selleriä
Pala lanttua
Pala retikkaa
Vettä
paketillinen soija- tai tofunakkeja
kasvisliemikuutio
suolaa ja pippuria

Kuori, pese ja pilko kasvikset, keitä vedessä kunnes ovat syömäkelpoisen pehmeitä (veden sekaan se kasvisliemikuutio). Heitä vasta ihan loppuvaiheessa pilkotut tofunakin palat keittoon, kun niistä tahtoo kadota maku jos lilluvat liian pitkään vedessä. Samalla voi laittaa sitä suolaa ja pippuria ja valamista tuli. Mä oon nyt melkein joka kerta tehnyt keiton kaveriksi oliivisämpylöitä, jotka on siis ihan älyttömän hyviä. Tehdään siis ihan samalla ohjeella kun nuo porkkanasämpylätkin, mutta laitetaan porkkanan sijaan purkillinen puoliksi leikattuja paprikatäytteisiä oliiveja. Ja muuten, en muista oonko maininnut tästä jo aikaisemminkin, mutta sämpylätaikinan sokerin voi korvata hunajalla, joka vielä tuo vähän uutta makua taikinaan ja toimii hiivan kanssa vähän erilailla. Sämpylätaikinahan kannattaa AINA jättää sen verran löysäksi, ettet siitä käsin saa sämpylöitä vaivattua, vaan että heittelet taikinan pellille esim. kauhalla. Silloin sämpylöistä tulee kuohkeampia ja ne kohoaa paremmin. Ja on sitäpaitsi sairaan hyvää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti