sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Punaista juurta

PUNAJUURIKEITTO
n.45 min
3-4 hengelle:
4 punajuurta
4 porkkanaa
1 sipuli
1 hapankerma
n.750 ml kasvislientä

mausteiksi suolaa, pippuria ja muskottia

No tää siis ei oo sen vaikeampi, kuin että kuori, pilko ja keitä kasvikset tossa liemessä, ja sit kun kasvikset on pehmeitä, soseuta ne ja lisää kerma ja mausteet. Helppo ohje siis! Kaveriksi kannattaa tehdä sämpylöitä, koska ainakin mun maustamistavoilla keitosta tulee aika tulista, jolloin vaalea leipä on ihan hyvä lisä olla olemassa :).

PORKKANASÄMPYLÄT
Voi tehdä samanaikaisesti keiton kanssa, eikä sen enempää aikaa vie
Kaksi pellillistä

Litra vettä
50 g hiivaa
4 rkl sokeria
4 tl suolaa
50g voita tai margariinia
n.3 porkkanaa raastettuna
näppituntumalta vehnäjauhoja (notta taikina on semmosta kun taikinan pitää olla)

Hiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen, sit sekaan kaikki muut ainekset, tietty viimeisenä jauhot. Annetaan kohota n.  puol tuntia, sit uuniin n. 200 asteessa kunnes pohja kumisee. Tiedän näiden ohjeiden olevan aika suurpiirteiset, mutta kun oon itse tehnyt niin monesti sämpylöitä jos jonkinlaisia, että en juuri aineita mittaile ja paistonkin teen ihan mutu-tuntumalta. Mutta omnom on hyvää!


5 kommenttia:

  1. Porkkanasämpylät lähtee heti huomenna kokeiluun, kun löytyy kaikkia aineksiakin! Myös keitto kuulostaa namilta :)

    VastaaPoista
  2. Mitäs toi hapankerma mahtaa olla täällä saksan markkinoilla?

    VastaaPoista
  3. Nii eli onks se siis sama ku kermaviili vai mitennoi nyt menee?

    VastaaPoista
  4. Eijei, vaikka kai se kermaviililläki menis :D. Öö mulle hapankerma tarkottaa creme fraichee, mutta ilmeisesti myös smetana kuuluu samaan kastiin. Mut jos haluu niin voi tossa kyllä käyttää ihan normikermaakin. Ite tein just joku muutama päivä sitten ja koska laiskotti niin laitoin sitä kermaa mitä kaapissa oli, eli jotain 5% ruokakermaa.

    VastaaPoista