sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Karvinenkin ehkä diggaa



Tein ensimmäistä kertaa elämässäni lasagnea. Tuli ihan järkyttävän hyvää. En ole aikaisemmin kokeillutkaan, koska pelkään noiden vehnäjauho-kastikkeiden tekemistä, kun ne tahtoo mulla aina paakkuuntua, mutta käytin täysmaitoa pohjana niin hyvin onnistui.

SOIJA-PINAATTI-LASAGNE
n.45 min


Pinaattilasagnelevyjä

Tomaattikastike:
pari sipulia
chili-tomaattimurskaa
muutama porkkana
1,5 dl soijarouhetta
n. desi vettä
suolaa
yrttiseosta
pippuria

Juustokastike:
50 g voita
desi vehnäjauhoja
litra täysmaitoa
suolaa
pippuria
n. 75 g juustoraastetta

Kiehuta soijarouhetta se viitisen minuuttia kaksinkertaisessa määrässä vettä. Kuullota sipulit ja porkkanat pannulla, lisää tomaattimurska ja desi vettä sekä mausteet. Sekoita soijarouheet joukkoon.

Sulata voi, ja sekoita vehnäjauhot sekaan. Kaada maitoa pikkuhiljaa, vähän kerrallaan hitaasti sekaan ja sekoita kokoajan. Lisää mausteet ja juusto, kiehauta (niin että juusto sulaa).

Laita alimmaksi kerrokseksi tomaattikastiketta, sen päälle juustokastiketta, ja päälimmäiseksi pinaattilevyjä. Toista kerrokset niin monta kertaa kun vuoka antaa myöten. Jätä päälimmäiseksi kerrokseksi juustokastike, ja ripota päälle vielä hieman juustoraastetta. Paista n.200 asteessa kunnes näyttää kypsältä, ja anna lasehtia (esim. jälkilämmöllä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti